Wij gebruiken functionele & tracking cookies om het winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken en kun je informatie delen via social media. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met het verwerken van de gegevens die wij verkregen met behulp van deze cookies.
UPDATE: Wij bezorgen gewoon! - Bekijk alle maatregelen
Klantenservice Mijn account Zakelijk
 
Home  // Nieuws  // De scholen zijn weer begonnen 

De scholen zijn weer begonnen

Geplaatst op: 18-09-2019 00:00

De Scholen zijn weer Begonnen

Het is je vast en zeker niet ontgaan, deze week zijn ook in het laatste deel van Nederland de scholen weer begonnen. De chaffeurs van Ontbijtservice Beschuitje hebben dit ook gemerkt, want het is weer een stuk drukker op de weg. Helaas hebben wij door de weer toenemende drukte, van buiten de schoolvakanties, de ontbijt leveringen weer moeten verleggen naar tijdvakken van een uur. Dit betekend dat als je nu een champagne ontbijt wilt bestellen bij Ontbijtservice Beschuitje dat je de keuze moet maken uit leveringsblokken van een uur. Tevens merken wij de laatste weken, dat de vroege tijdstippen op doordeweekse dagen, weer populairder word om je champagne ontbijt te laten bezorgen. De planning heeft ervoor gezorgd, dat de komende maanden, er extra capiciteit is in de leveringsblokken tussen half 6 en half 10 in de ochtend.

Ondanks dat

Zoals je zojuist hebt gelezen doet Ontbijtservice Beschuitje er achter de schermen alles aan om jouw champagne ontbijt netjes en op tijd te be- en verzorgen. Helaas hebben onze chauffeurs geen blauwe zwaailichten, en hebben ze tevens geen Max Verstappen auto van de zaak, en moeten ook hun zich gewoon houden aan de geldende verkeersregels. Wij vragen via deze blog, uw begrip voor het werk van de ontbijtbezorgers, ze begroeten u graag met een lach en een heerlijk ontbijt, en doen daarvoor alles wat binnen hun kunnen (en soms zelfs meer) licht.

Pak eens de fiets

Iedereen weet het, het word steeds drukker op de Nederlandse auto snelwegen. Filles van meer dan een uur, zijn helaas geen uitzondering meer, en soms en op bepaalde trajecten eerder de regel. Nu het nog prachtig weer is zo half September, willen ook wij weleens de voordelen en  feiten benoemen van op de fiets naar het werk gaan.

Feit 1: Vroeger fietsten ze op houten fietsen

De eerste fietsen waren volledig van hout. Vooral op de slechte wegen van toen was dat niet heel comfortabel. Het duurde echter nog heel wat jaren voor zachtere banden werden uitgevonden die niet meteen kapot gingen.

Feit 2: Van fietsen word je gelukkig

Op de fiets kun je alles even van je af laten glijden, de stress van het dagelijks leven verdwijnt naar de achtergrond en je kunt heerlijk van de natuur genieten. Daarnaast krijg je extra vitamine D binnen. Regelmatig een halfuurtje fietsen doet wonderen voor je hersenen.

Feit 3: Op een parkeerplek voor een auto passen vijftien fietsen

Je hoort het goed, vijftien fietsen op een plek waar een auto met maximaal vijf mensen kan staan. Dus je kunt veel beter met de fiets naar de stad dan uren naar een parkeerplek zoeken met je auto! Het is natuurlijk ook nog eens veel beter voor het milieu.

Feit 4: Fietsen kan diabetes tegengaan

Van fietsen val je af, dat wist je misschien wel, maar wist je dat je ook echt diabetes tegen kunt gaan? Je lichaam wordt door veel te bewegen namelijk beter in het verwerken van glucose, waardoor je bloedsuikerspiegel op peil blijft.

Feit 5: Fietsen is drie keer sneller dan lopen

Er zijn vast mensen die sneller lopen of sneller fietsen, maar voor dezelfde hoeveelheid energie als 5 km/u lopen, kun je 15 km/u fietsen. Zo kom je veel sneller van A naar B. Lekker efficiënt! En in de randstad, kan de fiets zelfs de allersnelste methode zijn om van A naar W (erk) te komen.

Feit 6: Fietsen kan met ieder gewicht

Er zijn veel sporten die lastig zijn als je zwaarder bent, zoals hardlopen, maar fietsen kan eigenlijk altijd. Dit komt doordat het je gewrichten amper belast. Zo is het voor iedereen een goede manier om af te vallen en gezonder te worden.

Feit 7: Fietsen kan griep voorkomen

Door dagelijks te bewegen wordt je weerstand en immuunsysteem beter en zo kan je lichaam griep beter afweren. Je hebt helemaal geen griepprik meer nodig!

Feit 8: 25% van de verplaatsingen gebeurt met de fiets

Ja, in Nederland zijn we echt fietsliefhebbers. We fietsen gezamenlijk zo’n 15 miljard kilometer per jaar. Voor elke vier verplaatsingen die we buitenshuis maken, doen we dat een keer met de fiets.

Feit 9: In Nederland zijn er 1,5 fiets per persoon

De totale hoeveelheid fietsen is 25 miljoen, terwijl de bevolking maar uit 17 miljoen mensen bestaat. Veel mensen hebben een extra racefiets, een fiets voor het station, en noem het maar op. Zo kom je dus uit op 1,5 fiets per persoon.

Feit 10: Met fietsen verbrand je bijna net zoveel calorieën als met hardlopen

Het is een stuk minder intensief en belastend, maar een persoon van 50 kilogram die in een uur 20 kilometer fietst verbrandt 400 calorieën, terwijl diezelfde persoon met een uur hardlopen 410 calorieën verbrandt.

 

© 1997-2020 Ontbijtservice Beschuitje